Povestea ATARA – ATARA-Cosmetice Naturale, Îngrijire Corporală și Aromoterapie

Povestea ATARA

Când eram mică îmi plăcea să fac păpuși din noroi, să alerg în picioarele goale prin praful de pe strada neasfaltată, să mănânc nuci verzi pe jos, pe iarbă, împreună cu prietena mea și să mă dau în leagănul agățat de teiul din fața casei... sus, tot mai sus, râzând în hohote.
 
Apoi am crescut și viața a dat peste mine. Am învățat devreme că pentru a fi “ceva” în lumea aceasta am nevoie să dovedesc că merit și să muncesc…mult.
 
M-am refugiat mereu în studiu, aceasta a fost superputerea mea. Am început să cațăr un munte care nu era al meu. Am luat cele mai mari note, am obținut jobul mult dorit (inginer software) și viața mea era așa cum “trebuia” să fie. Am ajuns “ceva”. Am ajuns pe vârf de munte.
 
Se spune că trebuie să ne bucurăm de călătorie, nu de destinație. Dar toată călătoria mea până la versiunea adultă a fost ciudată, greu de înțeles sau acceptat. Nu m-am bucurat, pentru că acela nu era drumul meu, ci drumul pe care societatea se aștepta ca eu să-l parcurg. Era un drum chinuitor în care încercam să mă încadrez în standarde, un drum fără împlinire sufletească.
 
Când am ajuns în vârf, m-am uitat la mine și nu știam cine sunt și ce caut eu în viața mea. Am obținut tot ce am vrut să obțin, pentru a-mi hrăni această nevoie de acceptare, fără să caut să mă accept eu mai întâi. Nu știam nimic altceva despre mine, decât că sunt deșteaptă și că mă simt mizerabil. 
 
Mi-am plantat atunci un gând: să caut un lucru care îmi aduce cu adevărat împlinire. Apoi mi-am amintit de păpușile de noroi si de teiul din fața casei. Mi-am amintit că am fost totuși cândva fericită. Și mi-am dus inima înapoi acasă, la Vermeș, în locul copilăriei mele și am plantat-o bine în pământ, să crească și să rodească.
 
Asa a luat nastere cultura noastra de lavandă, în anul 2016, pe un hectar de pământ primit în dar de la bunica mea. A fost onorant pentru mine să am această oportunitate de a valorifica pământul câștigat cu greu de bunica.
 
Acesta a fost un mod de a evada din viața complicată de corporatist. În timpul săptămânii eram la birou, iar în weekend eram pe câmpul cu lavandă, uneori la curățat de buruieni, alteori la cules, sau să admir un apus superb și atât.
 
La început știam ce fac, ce îmi doresc de fapt, de ce am ales asta. Voiam doar să mă reconectez cu mine cumva (mai greu când dai la sapă, dar asta e altă poveste).
În primii 2 ani nu aveam niciun plan în privința aceasta. Îmi plăcea și atât. Chiar și atunci când era greu. Era o conectare fantastică cu pământul, cu Dumnezeu și cu mine. Acolo aveam sens și mă simțeam liberă.
 
Când am distilat lavanda pentru prima oară, am înțeles mai bine. Am văzut atunci rodul muncii mele. Și Doamne….era atât de prețios. Iar atunci ând am mirosit pentru prima oară uleiul nostru esențial, s-au aprins toate beculețele. Îmi amintesc perfect fiecare detaliu, ca și cum ar fi fost ieri.
 
M-am decis așadar în acel moment să valorific la maxim această pasiune a mea și să ofer mai departe. M-am gândit atunci la darul Lui Dumnezeu, natura, la plante și la pământul acesta minunat, care încă ne mai susține. Apoi am început să îmi creez propriile cosmetice, folosind uleiul nostru esențial și apa florală, despre care știam că sunt foarte eficiente pentru calmarea unui ten sensibil.
M-am jucat mai apoi cu mai multe tipuri de ingrediente naturale din plante și am văzut cât de bune sunt acestea pentru pielea mea, comparativ cu produsele chimizate din comerț, care de cele mai multe ori îmi provocau reacții alergice și iritații.
  
Astfel a încolțit idea aceasta de a crea produse cosmetice naturale, sănătoase și eficiente.
 
Și iată că din anul 2021 am ajuns să ne extindem gama de produse, adăugând și cosmeticele. 
Ne dorim să producem cosmetice naturale, ecologice, prietenoase cu pielea și cu mediul, precum și alte produse pentru aromaterapie, toate eficiente și benefice pentru trup și minte.
 
Totul se rezumă la a realiza ceva valoros pentru oameni, cu iubire, respectând în același timp și mediul înconjurător. 💜
  
Numele brand-ului, ATARA, înseamna “încoronată”, iar logo-ul creat cu atât de multă implicare și inspirație de către soțul meu talentat, reprezintă starea pe care am avut-o atunci când am mirosit pentru prima oară uleiul nostru esențial de lavandă, proaspăt distilat. M-am teleportat pentru câteva secunde înapoi pe câmp, printre fluturi și albine, simțind vântul prin păr și soarele cum îmi mângâie fața. Acest sentiment ne dorim să îl transmitem mai departe prin ceea ce facem.
 
Prin ATARA am învățat mai multe despre smerenie, răbdare, curaj, perseverență, expertiză, măiestrie, iubire și recunoștință. 
Iar povestea noastră continuă.
Ne bucurăm că ești aici. 💜
 

2 comentarii

  • Dragă Oana, mulțumim pentru mesaj. Te așteptăm în vizită pe la noi, când înflorește lavanda. Te rog să ne contactezi. Cu drag, îți deschidem porțile, pentru a ne vizita.

    ATARA

    ATARA
  • Inspiratoarea povestea. Imi place sinceritatea si simplitatea. Si eu am de aproape un an un gand legat de lavanda. Un vis! Si eu caut un drum in care sa simt ca traiesc ! Si in prezent simt ca traiesc, (sunt educatoare) dar imi doresc sa petrec mult mai mult timp in natura. Sa fiu cu florile si cu pamantul! E o bucurie pe care doar cand sunt in natura o simt.
    Ma gandesc sa vin o data la voi, la sapa! Asa ca sa ajut si sa invat! Sa vad daca chiar mi se potriveste!
    Multa apreciere ATARA, pentru tot ceea ce faceti!
    Cu pretuire,
    Oana

    Oana

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare