Impressum – Produse naturale cosmetice si pentru aromaterapie

Impressum


Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

   Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental atara.ro, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra în deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 ("Regulamentul general privind protecția datelor" sau "GDPR"), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Întrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal îl reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul în care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi în legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

   Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului în care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. În cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Cine suntem și cum ne puteți contacta

   Atara este denumirea comercială al Sadi Onisim PFA, persoana fizica de nationalitate romana, avand sediul social în Dumbravita, str. Socului, nr.2, ap.5, Timis, inregistrata la Registrul Comerțului cu datele următoare:

  • Cod de indentificare fiscală: 44505870
  • Număr de înmatriculare: F35/1060/28.06.2021
  • IBAN: RO27INGB0000999911594738

   In sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs cu caracter personal.

   Întrucat suntem întotdeauna deschisi sa aflam opiniile dumneavoastra, precum si sa va furnizam orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va încurajam sa contactati Responsabilul atara.ro cu protecția datelor la adresa de e-mail atara.natural@gmail.com sau prin posta sau curier la adresa: str. Socului nr.2, ap.5, Timis, cu mentiunea: în atenția Responsabilului atara.ro cu protecția datelor.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

   În general, colectam datele dvs. cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel încat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs. astfel:

   Cand va creati un cont pe atara.ro, ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;

   În cadrul paginii dvs. personale (Contul meu) din platforma atara.ro aveti posibilitatea sa adaugati informații suplimentare, precum: numar telefon mobil, adrese de livrare, facturare etc.;

   Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon etc.

   Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs în timpul vizitarii site-ului nostru pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Va invitam sa aflati mai multe detalii în acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos.

   Pe site-ul nostru putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

   Nu colectam si nu prelucram în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani.

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal în urmatoarele scopuri:

Pentru prestarea serviciilor atara.ro în beneficiul dvs.

   Acest scop general poate include, dupa caz, următoarele:

  • Crearea și administrarea contului în cadrul platformei atara.ro;
  • Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;
  • Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achiziționate;
  • Returnarea produselor conform prevederilor legale;
  • Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
  • Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la întrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile atara.ro

   Prelucrarea datelor dvs. pentru aceste scopuri este în cele mai multe cazuri necesara pentru încheierea si executarea unui contract între atara.ro si dvs. De asemenea, anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

Pentru îmbunătățirea serviciilor noastre

   Ne dorim în permanenta sa va oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii în legatura cu comportamentul dvs. de Cumparator, va putem invita sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

   Ne întemeiem aceste activitati pe interesul nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, având întotdeauna grija ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate.

Pentru marketing

   Vrem sa va tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care va intereseaza. În acest sens, va putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afiaa recomandari personalizate pe site-ul web. Pentru a va pune la dispoziție informatii de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumparator (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achizitionate) pentru a va crea un profil. Ne asiguram întotdeauna ca aceste prelucrari se efectueaza cu respectarea drepturilor si libertatilor dvs. si ca deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. si nu va  afectează similar într-o masură semnificativa.

   În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimtamantul dvs. prealabil. Va puteti razgandi si retrage consimtamantul în orice moment, prin:

– Accesarea link-ului de dezabonare afisat în cadrul mesajelor pe care le primiti de la noi; sau prin

– Contactarea ATARA folosind detaliile de contact descrise mai sus.

   În anumite situatii, ne putem baza activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. În orice situatie în care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricand, prin mijloacele descrise mai sus, sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmand sa dam curs cererii dvs.

Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii în care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

– Masuri de protectie a site-ului web fata de atacuri cibernetice:

– Masuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

– Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind înteles ca ne asigurăm ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru între interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispozitii legale  cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cat timp pastram datele dvs. cu caracter personal

   Ca regula generala, vom stoca datele dvs. cu caracter personal cat timp aveti un cont în platforma atara.ro

   Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau închiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior închiderii contului, în situatiile în care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

– societăților din cadrul aceluiași grup de societati ca ATARA;

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plata/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

– furnizorilor de servicii de cercetare de piată;

– societatilor de asigurare;

– furnizorilor de servicii IT;

– altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piața a bunurilor si serviciilor noastre.

   În cazul în care ne revine o obligație legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

   Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, în baza unor contracte încheiate cu acestia.

În ce tari transferam datele dvs. cu caracter personal

   În prezent, stocam si prelucram datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

   Cu toate acestea, este posibil sa transferam anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entități localizate în Uniunea Europeana sau în afara Uniunii, inclusiv în tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.

   Vom lua întotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii.

   Ne puteti contacta oricand, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informatii despre tarile în care transferam datele dvs., perecum si garantiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejam securitatea datelor dvs. cu caracter personal

   Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.

   Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie si le stocam pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanța datelor.

   Pentru efectuarea platilor folosim serviciile procesatorului de plati Netopia. Orice informatii privitoare la plati sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL 1.2.

   În ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existand riscul ca datele să fie vazute şi utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveti

   Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi în legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

   Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

   Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate. Luam în serios confidentialitatea tuturor înregistrarilor care conțin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului ATARA. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept în ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului în care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz în care vom percepe o suma rezonabila în asemenea circumstante.  Va vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide în termen de maximum o lună, cu exceptia cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz în care urmeaza sa raspundem în termen de maximum doua luni. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa va întrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va îngrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile tertelor parti. Nu trebuie sa respectam o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Drepturi vizate Descriere
Accesul Puteti sa ne cereti:

 

  • sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
  • sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
  • sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam în strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., în masura în care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

Rectificarea Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

 

Este posibil sa încercam sa verificam exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.


Stergerea datelor Ne puteți cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

 

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
  • v-ati retras consimtamantul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); sau
  • dati curs unui drept legal de a va opune; sau
  • acestea au fost prelucrate ilegal sau
  • ne revine o obligatie legala în acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:

  • pentru respectarea unei obligatii legale; sau
  • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanta.

Exista anumite alte circumstante în care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante în care v-am putea refuza aceasta solicitare

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul ATARA si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la ATARA, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile, certificatele de garantie). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar ATARA va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului ATARA, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.


Restrictionarea prelucrării datelor Ne puteți cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

 

  • acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; sau
  • prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; sau
  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept în instanta; sau
  • v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este în desfasurare.

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitari de restrictionare, în cazul în care:

  • avem consimtamantul dvs.; sau
  • pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept în instanta; sau
  • pentru a proteja drepturile ATARA sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta să fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar în fiecare caz numai daca:

 

  • prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; si
  • prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opozitia Va puteți opune în orice moment, din motive legate de situatia particulara în care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

 

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.


Luarea de decizii automate Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:

 

  • produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau
  • va afecteaza în alt mod similar si într-o masura semnificativa.

Acest drept nu se aplica în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luarii automate a deciziilor:

  • ne este necesara pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;
  • este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs.; sau
  • se bazeaza pe consimtamantul dvs. explicit.

Plângeri Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

 

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati în prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabilă. 

 

   Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul atara.ro cu protectia datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

  • prin e-mail la adresa: atara.natural@gmail.com
  • prin posta sau curier la adresa: str. Socului, nr.2, ap. 5, Dumbravita, Timis